Osnovne karakteristike

1 / Presjek

{popis}

Mi također proizvodimo tekstilnih prijelaze, račve i zglobove za različite oblike.

{popis}

2 / Dimenzije i promjer

Mi proizvodimo tekstilne kanale i difuzore svih veličina od 100 mm do 2000 mm, a svaki je napravljen u skladu sa specifičnim zahtjevima. Počeci kanala i adapteri se uvijek proizvode 10-15 mm veći od navedene veličine / promjera zbog jednostavnijeg povezivanja.

Kanali imaju dimenzije (A) ili (B) ovisno o obliku,  vidi tablicu iznad ili tabelu ispod.

{popis}

3 / Dužina

Određivanje dužine tekstilnih kanala i difuzora ovisi o dostupnosti prostora. Tekstilni difuzori mogu biti izrađeni na način da pružaju istu količinu zraka bez obzira na dužinu kanala, a pravilna izvedba ovisi o vrsti materijala, obliku perforacije (rupe) i pritisku sistema.

SASTAVNI DIJELOVI I DUŽINA

{popis}

A - Početak (rub / zatvarač) - dužina 100mm - 200 mm

B - Osnovni dio (zatvarač / zatvarač) - dužina 5000mm -10.000 mm, dimenzije se generalno množe sa odgovarajućom dužinom kanala

C - Slijepi dio (zatvarač / kraj) - dužina od 100mm do 11.000 mm

- Pojedini dijelovi su povezani sa patentnim zatvaračem, broj zatvarača (ili udaljenost između njih) je fleksibilan i može se odrediti po želji kupca.

- Samo je potrebno specificirati ukupnu dužinu u mm (A+ B + C), a kanali i difuzori se odvajaju u segmente tokom proizvodnje.

4 / Pritisak

{popis}Pad pritiska u tekstilnim kanalima i difuzorima je vrlo sličan onom u pocinčanim limenim cijevima. Izračunavanje složenijih sistema distribucije se postiže pomoću metode  slične onoj koja se koristi i za limene cijevi. Minimalni statički pritisak potreban za održavanje ispravnog oblika tekstilnih kanala i difuzora ovisi o težini tkanine. Dovoljno je 20 Pa za laganije materijale,  a 50 Pa za srednje i teške materijale. Distribucija pritiska kroz zračne difuzore je drugačija od one kod tradicionalnih limenih cijevi,  jer sa smanjenjem protoka zraka se smanjuje i uzdužna (longitudinalna) brzina. Ukoliko želite da provjerite odabrani oblik vašeg zračnog distribucijskog sistema, molimo da nas kontaktirate.

{popis}

5 / Vrste završetaka

{popis}

- OUR UNIQUE SOLUTIONS -

More