Proizvodi

Tekstilni kanali imaju dosta različitih naziva, "vazdušne čarape" (ili airsox),  tekstilni difuzori, vazdušni kanali, platnene cevi ili platneni kanali (iako znamo da nisu izrađene od platna!), vazdušni rukavi i tako dalje. Mi mislimo da je najprikladniji naziv: tekstilni kanali i difuzori.

Prihoda proizvodi služe za dovod vazduha (prenos vazduha),  kao i za distribuciju/difuziju vazduha u zoni boravka. Mi isporučujemo obe vrste sistema, (1) sistem distribucije sa pozitivnim pritiskom (dovod vazduha) i (2) sa negativnim pritiskom (odvod vazduha iz prostorija).


{popis}


1 / Ispuštanje vazduha iz difuzora

Svež vazduh (vidi V ispod) koji ulazi u difuzor bilo kroz kraj ili kroz ulazni otvor, može izaći iz difuzora na bilo koji od sledećih načina:

A - kroz tkaninu – ukoliko odaberete propusni materijal

B - kroz mikro rupice - 0.2mm ili 0.4 mm laserski izrezane rupe u tkanini

C - kroz rupe – laserski izrezane rupe u promeru većem od 4 mm

D - kroz malich tekstilnih mlaznice

E - kroz vellikich tekstilnih mlaznice

F - putem adaptera/ priključak za utičnicu - vazduh se preusmjerava na drugi sistem / područje

G - kroz izlaz na kraju - vazduh se premješta na drugi sistem / područje

 

{popis}

 

Uvek važi da je: V = A + B + C + D + E + F + G (određene vrijednosti A, B, C, D, E, F, G mogu biti nula)

 

 

2/ odvod vazduha pri negativnom pritisku (usisne cevi)

Rupe se koriste za odvod vazduha iz prostorija.

{popis}

 

3 / Kanali za protok vazduha

Kanali izrađeni od nepropusnih materijala ili izoliranih cevi, prenose vazduh do odredišta, bez difuzije. Mi smo potpuno tehnički osposobljeni za dizajniranje i proizvodnju račvi, zglobova  i drugih elemenata pogodnih za svaku vrstu situacije.

{popis}

 

Svež vazduh se distribuira kroz vazdušne difuzore korištenjem gotovo bilo kojeg promera laserski izrezanih rupa u bilo kojem položaju na obodu kanala. Kombinacija veličina i položaja rupa daje gotovo beskonačan broj varijacija dizajna. Raspon mogućnosti počinje s malim stopama difuzije i nastavlja se do velikih brzina kretanja vazduha sa dugim dometom. Male rupice s promerom od 0,2 ili 0,4 mm, koje mi nazivamo mikro perforacije, prvenstveno se koristi kao sporiji distributeri vazduha. Ukoliko želimo osigurati veći ili brži dovod vazduha onda koristimo i veće rupe koje imaju promer oko  4mm i više, koje mi nazivamo perforacije. Pri izračunavanju putanje vazduha, moramo uzeti u obzir razlike u temperaturi dovedenog vazduha i sobnu temperaturu.

 

Tekstilni difuzori su univerzalno sredstvo za raspodelu vazduha i pokrivaju ceo spektar različitih načina dovoda vazduha. Mi postižemo željenu raspodelu vazduha odabirom odgovarajućeg načina za ispust vazduha. U svakom difuzoru se mogu kombinovati različite metode / načini ispuštanja vazduha u omeru koji nama odgovara.

 

Udaljenost protoka vazduha od vazdušnih difuzora


{popis}

Udaljenost ovisi o dostupnom statičkom pritisku i temperaturi.

Ovde možete pogledati video prikaz dimnih testova

 

Brzina strujanja vazduha na različitim udaljenostima od difuzora može se izračunati pomoću našeg programskog softvera koji se stalno poboljšava, a uzimajući u obzir sve relevantne dizajnerske uticaje. To, između ostalog, uključuje pozitivan pritisak u difuzorima, položaj i dimenziju izlaznog otvora i temperaturnu razliku. U slučajevima gde softver ne  može pouzdano izračunati brzinu vazduha (na primer zbog složenije interakcije višestrukog strujanja vazduha) mi to možemo izračunati pomoću našeg Fluent softvera.

{popis}

{popis}

Profili protoka vazduha napravljeni putem PRIHODA programskog softvera

{popis}

Profili protoka vazduha napravljeni putem Fluent softvera

 

Uopšteno, Prihoda vazdušni difuzori imaju sličnu brzinu protoka vazduha kao i limene cevi. Maksimalna brzina u kanalu diktira aerodinamičku buku u saradnji s mestom. Dodatno ograničenje brzine može biti potrebno s obzirom na turbulenciju protoka, što može uzrokovati vibraciju tkanine. Takođe je potrebno uzeti u obzir posebne uslove protoka, statički pritisak  i težinu tkanine.

- OUR UNIQUE SOLUTIONS -

More