Voorbeelden toepassing

Economische vergelijking van luchtverdeelsystemen

Voedingsindustrie

{popis}

De geschiedenis van het gebruik van textielkanalen is begonnen in de voedingsindustrie. Sanitaire regelgeving vereist dat alle voedselverwerkende bedrijven hun apparaten/systemen makkelijk en volledig moeten kunnen reinigen. Losstaand van alle luchtdistributiesystemen, is deze vereiste slechts vervuld door het gebruik van textielkanalen. Ze zijn perfect schoon na het wassen en ontsmetten, en vernietigen ook ale bacteriën bij een antibacteriële behandeling. Weefsels van eindeloze vezels, speciaal ontwikkeld voor de Prihoda textielkanalen, zijn zeer glad en staan geen sedimentatie van onzuiverheden toe. Dit onderscheid hen van kanalen vervaardigd van stapelvezels, die gemakkelijk vervuilen door stof, een dus een hygiënisch risico vormen.

Supermarkten en verzamelplaatsen

{popis}

Voor grotere, hoge hallen kunnen we een lucht-distributiesysteem voorzien via grotere gaten of nozzles, zoals vereist door de klant. Ervaring uit de praktijk leert ons dat textielkanalen in een supermarkt een aanzienlijk betere (meer uniforme) luchtverspreiding geven dan traditionele kanalen. Daarnaast zijn ook de kosten héél wat lager. We hebben de mogelijkheid verschillende uitblaaspatronen, alsook verschillende kleuren te kunnen toepassen voor verschillende zones. Bijvoorbeeld kunnen wij perfect de gekoelde als verwarmde zones van elkaar scheiden in supermarkten. De brandwerendheid van onze stoffen voldoen compleet aan de eisen van alle wereldwijde normen.

{popis}

Voedingswinkels, lage temperatuurzones

{popis}

In grotere voorraadruimtes geven textielkanalen een gelijkmatige verdeling, waardoor stabiele temperaturen gegarandeerd worden. Deze is meestal de vereiste in opslagruimtes van levensmiddelen. Wanneer mensen werken in een omgeving met lage temperaturen, zijn ze meestal ook zeer gevoelig aan droogte. Een onregelmatig uitblaaspatroon kan dan ook leiden tot meer ziektegevallen. Textielkanalen verspreiden de lucht via een verdringingsprincipe, welke tocht absoluut vermijdt en zorgt voor een aanvaardbaar klimaat

Chemische, textiel- en electronische industrie

{popis}

Textielkanalen zijn een perfecte oplossing voor iedere industrietak. Ze bieden een uniform (tochtvrij) luchtdistributiesysteem, met daarboven een onklopbare lage kostprijs. De luchtverdeling gebeurt volgens de vraag van de klant. Tussen meer dan 100 alternatieven, bieden textielkanalen de meest geschikte oplossing voor eender welke situatie, rekening houdend met de constructie van het plafond, en andere opgegeven constructies via plan. Besmettingsgebieden vereisen het gebruik van stoffen met grotere gaten (perforaties, geen microperforaties).

Zwembaden, sporthallen en fitnesscentra

{popis}

Installaties bij verschillende sportcentra zijn vaak een typisch voorbeeld voor gebruik van textielkanalen. Voor grote sporthallen is een wijd spectrum aan uitblaaspatronen mogelijk. Daartegenover, verdringing van gekoelde lucht, met een zo laag mogelijke luchtsnelheid, zal niet als negatief of storend worden ervaren door de sportende mensen in een fitnesscentrum. Dit zijn meestal lage ruimtes waar luchtuitblaas zeer moeilijk of gevoelig ligt. Halfronde kanalen, rechtstreeks tegen het plafond, zijn prijs/technisch de beste oplossing die kan geboden worden. Ook in zwembaden bieden textielkanalen een ideale oplossing. De stof, alsook het installatiemateriaal zijn volledig bestand tegen vochtige omgevingen. Combinatie van kleuren kunnen het interieur volledig doen heropleven.

Keukens

{popis}

Keukenruimtes zijn meestal smal, en vereisen een zeer intensieve ventilatie door hun extreme hittebelasting en dampen. Textielkanalen zorgen voor een gelijkmatige luchtverdeling. Een regie van verschillende luchtstromen zijn totaal nutteloos hier. Het gebruikte materiaal is bestand tegen dampen, en het onderhoud is (door het geringe gewicht en afmetingen) makkelijk uitvoerbaar. In vergelijking met de prijzen van een roestvrij plafond, is onze oplossing véél economischer. Het gebruik van andere systemen falen dan ook in de vereiste van het reinigings- en onderhoudsproces.

Kantoren, restaurants, cinem’s enz.

{popis}

Hoge esthetische eisen en verschillende vormen kunnen worden voldaan via de verschillende mogelijke kleuren. Correct vervaardigde en geïnstalleerde textielkanalen zijn uitgegroeid tot een elegant onderdeel van het interieur. Het gebruik van het verdringsprincipe bij textielkanalen geven hetzelfde comfort als koelplafonds of balken. In tegenstelling tot deze laatste is het prijsverschil via textielkanalen merkelijk lager. In tegenstelling tot traditionele oplossingen, bij gewelven, zal functie warmen met textielkanalen niet voor een plaatselijk ongemak zorgen. De ervaring heeft aangetoond dat werknemers in de gelijk en gekoeld verdeelde ruimtes meer dan tevreden zijn over het resultaat met textielkanalen.

{popis}

Tijdelijke installaties

{popis}

De voordelen van het gebruik van textielkanalen, voor koelen en verwarmen, in grootschalige tenten of andere zijn reeds lang bewezen. Lichte dakconstructies kunnen makkelijk het gewicht van textielkanalen, gaande van 100 tot 400 g/m², dragen. Mits gebruik van haakjes en kabel kan de installatie snel gebeuren. Het gebruik van top materiaal laat zelfs toe dat de kanalen  telkens opnieuw geïnstalleerd kunnen worden. Koelen (verwarmen) via een distributiesysteem is meer economisch dan enkel rechtstreeks in de ruimte te gaan inblazen. In geval van verwarming, zonder distributiesysteem, gaat de warmte naar boven, en raakt de zone onder het plafond overhit, wat resulteert in een enorm warmteverlies. In functie koelen zal een hoger uitblaaspatroon zowel onderkoeling als tocht veroorzaken, en worden bijgevolg andere zones dan onvoldoende gekoeld. Beide functies kunnen dus perfect via onze, correct ontworpen textielkanalen, opgelost worden.

Referentielijst

- OUR UNIQUE SOLUTIONS -

Meer