Vernieuwende technologiëen

Prihoda biedt een oplossing aan voor elke situatie. Alles is getest door gediplomeerde ontwikkelaars in een moderne testkamer. Alle producten worden op maat gemaakt, Prihoda kan ook aan uw specifieke vereisten voor specifieke uitrustingen of design die hier niet behandeld worden voldoen. Aarzel niet om ons te contacteren.

Download onze technische data voor alle informatie.

 

1. Technologische innovaties

1.1. Fabric Tiles SquAireTex

Whole diffusers, with the exception of the aluminium frame, are made of NMS fabric. The upper part for connection to the air supply may be manufactured insulated by non-woven fabric The sewn-in perforated interlayer guarantees even distribution of the air flow. Thanks to the very low weight, the installation consists only of insertion to the grid of the false ceiling. Fixation to the ceiling is not necessary. The upper and bottom part are connected by a zipper; the bottom part is attached to the frame by Velcro fasteners. This allows easy disassembly and the parts then can be perfectly cleaned by washing. Diffusers can be supplied in any of the 9 colors or their combinations (different color of channeling pockets and of the basic fabric), or in special colors. Upon request we can manufacture any dimension. We distinguish 3 basic types based on the achieved air flow.

 

{popis}

 

Channeling pockets create a swirling air flow that stays under the ceiling.

{popis}

{popis}

 

{popis}

The selected channeling pockets direct the air flow to one or more directions. The following options are available:

{popis}

{popis}

Air is distributed by microperforation located evenly along the outlet surface.

{popis}

 

1.2. Membraankanaal - Kanaal voor koelen/verwarmen

Twee verschillende modes toegepast in één kanaal. Een membraan, gemaakt met een lichte, niet-doorlatende stof, wordt bevestigd in het midden van het textielkanaal. Het membraan is aangesloten op een membraanarm, deze wordt aangestuurd via een servomotor. Het membraan dekt de bovenste of de onderste helft van het textielkanaal, afhankelijk van de functie. Bij gebruik voor verwarming wordt de bovenste helft van het textielkanaal inwendig afgedekt, en wordt de lucht naar beneden gestuwd via de perforaties. Bij gebruik in mode koeling dekt het membraan het onderste gedeelte. Met hetzelfde kanaal kunnen we zo tochtvrij koelen en verwarmen zonder stratifiëring.

Verwarmen ---------------------------------------------------------- Koelen

{popis}

 

Hier kan je een video bekijken van de rooktest op een membraam kanaal.

 

1.3. Negative Pressure (Extract) Ducting - Fabric Ducting for removing air

{popis}Deze kanalen kunnen enkel in rechthoekig of driehoekig formaat worden geproduceerd. Een goede aanspanning van de stof, zowel in lengte als in hoogte is absoluut noodzakelijk. In de lengte is de aanspanning voorzien via het opspansysteem met vijs, in de hoogte gebeurt dit via draadstangen, of met behulp van gewichten bij driehoekige kanalen. De lucht wordt in het kanaal opgezogen via de perforaties, deze kunnen over de volledige lengte van het terugnamekanaal kunnen voorzien worden. Voor gelijkmatige of opbouwende afzuiging voorzien we telkens een andere toepassing van de perforaties. We anticiperen hiermee waar frequente reiniging van zulke kanalen absoluut vereist is. Het terugnamekanaal kan perfect uit de draagstructuur gehaald worden en kan op die manier ook gemakkelijk worden gereinigd. Bij gebruik van de PMI of NMI materiaal, zal het kanaal eveneens antibacteriëel behandeld zijn. Wanneer NMI wordt gebruikt (bevat een zilveren nanolaag) is het textielkanaal antibacterieel.


{popis}

 

1.4. Ontdooiingsversneller - Snellere en efficiëntere koeler ontdooiing

{popis}

De ontdooiingsversneller blaast uit over de voorkant van de verdampingsventilator en blokkeert zo de voorzijde van het koelsysteem. Dit stopt ongewenste ventilatorrotatie en versnelt het ontdooiingsproces. De gebruikte stof is NLW, die zorgt voor een goede bedekking en weerstand tegen ijsvorming (hydrofobe behandeling).


 

 

 

 

1.5. Geïsoleerd textielkanaal - Geïsoleerd en geluidsdempend kanaal

Een geïsoleerd textielkanaal wordt gebruikt voor vermindering van thermische verliezen, bij overbrugging van niet-geconditioneerde ruimtes tussen de technische ruimte en de ruimte waar de lucht verdeeld wordt. Voor de isolatie wordt er gebruik gemaakt van een goeie 4 cm niet-geweven polyester weefsel welke genaaid is tussen het inwendige licht-gewicht en de uitwendige (meestal) middelzware stof. Aan de buitenzijde kunnen al onze materialen worden gebruikt. Het aan elkaar naaien vermindert de dikte van de isolatie tot ca. 20-30 mm. De behaalde thermische weerstand bedraagt 1.8 W/m2K. We leveren standaard stukken van 2 meter, inclusief interne vormring om de 2 meter. Deze kanalen hebben eveneens een zeer effectieve geluidsreductie.

 

1.6. Dubbelwandig textielkanaal - Voorkomt condensvorming

{popis}Condensatie wordt grotendeels voorkomen bij het gebruik van een dubbelwandig kanaal. De tussenlaag wordt in de correcte positie gehouden door een verwaarloosbare luchtstroom (ongeveer 1 % van de totale luchtstroom). De warmtedoorgangscoëfficiënt bereikt waarden tot 3,5 W/m2/K.

 

1.7. Antistatische ontwerp - Statische electriciteit vermijden

{popis}Antistatisch stoffen zijn bestemd voor gebruik in lokalen, waar het opwekken van statische elektriciteit tussen het weefsel, leidingen en de grond vermeden moet worden. Tussen het textielkanaal en de aarding.

 

 

 

 

 

1.8. Combined half-round section - High flow rate at low diffuser height

{popis}Verschillende halfronde kanalen naast elkaar genaaid. Hogere debieten worden hierdoor mogelijk, ondanks de geringe hoogte die gebruikt wordt.

 

 

 

{popis}

2. Oplossingen voor lange worpen

2.1. Small Nozzles - For directed air patterns and long airflow distance

{popis}Kleine nozzles staan gerichte luchtpatronen toe. De luchtstroom wordt verlengd met circa 25 % in vergelijking met de standaard perforaties en deflectie wordt tot een minimum beperkt. De kleine nozzles bestaan in drie diameters nl. 20, 30 en 40mm en in twee varianten nl. industriële en premium.

 

 

 

2.2. Grote nozzles - Voor maximale worpafstanden

Onze grote nozzles (met grote diameter) staan grote afstandsworpen toe. Afhankelijk van de statische druk en delta T kunnen luchtworpen boven de 20 meter bekomen worden. Er kan worden gekozen tussen een vaste of aanpasbare nozzle, beiden lijken zeer goed op elkaar. De verstelbare nozzle kan met 45° graden aangepast worden. Riemen en plooien zijn bedekt door de stof, en inwendig is een regelklep ingenaaid om de stroom eender wanneer te kunnen aanpassen.

 

3. Textielkanalen met aanpasbare parameters

3.1. Aanpasbare lengte - Optie van aanpasbare lengte bij installatie

{popis}8 verstelbare riemen, rondom het textielkanaal genaaid. Als we elk van deze riemen tot dezelfde afstand brengen, kunnen we het kanaal verlengen of verkorten. Het is de bedoeling het kanaal te kunnen aanpassen tijdens de uitvoering op de werf.

 

 

 

 

 

3.2. Aanpasbare bocht - Bocht kan aangepast worden tijdens het monteren

{popis}De bocht bestaat uit acht, in de lengte verstelbare, riemen (idem als verstelbare lengte) gelijkmatig genaaid rond de omtrek van het ronde textielkanaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.3. Regelbare perforatie - Het instellen van de luchtstroom

{popis}Deze, door prihoda zelf ontwikkelde, innovatie zorgt voor een handmatige instelling van de grootte van de luchtgaatjes en luchtstroom. De foto‘s hieronder beschrijven de werking - de daadwerkelijke grootte en openingspatronen van de luchtgaatjes zijn volledig variabel, afhankelijk van de projectvereisten. De gekozen positie blijft behouden met behulp van klittenband.

 

 

3.4. Moveable Inlet Adapter - Change of adapter position

{popis}Een inlaat aansluitingspunt op het platte stuk van een halfrond of kwart-rond luchtkanaal kan worden beschreven als verplaatsbaar, deze aansluitingen kunnen worden bijgesteld met maar liefst 80 mm. De verplaatsbare inlaat adapter kan nuttig zijn in gevallen waarin de aansluiting van de toevoerlucht in het textielkaaal niet helemaal overeenkomt met het voorziene punt. „INM“ betekent, de verplaatsbare inlaat adapter in de beschrijving (de letter M werd bijgevoegd bij het symbool van een standaard adapter „IN“).

 

3.5. Air Diffuser Lantern - Simple configuration and direction of air flow

{popis}Dit textielkanaal dient voor de luchtverdeling aangevoerd van boven, meestal uit de eenheden die op het dak worden geplaatst. Deze kan uitsluitend in de verticale positie worden geinstalleerd. De spuit wordt gemaakt uit een speciaal weefsel. Er is keuze uit 9 kleuren. De lucht wordt horizontaal uitgeblazen van één tot zes richtingen. De verticale verschuifbare banden dienen voor de regeling van de luchtstroom. For more information download brochure,

 

 

4. Verbetering van de luchtstromen

4.1. Anti-turbulentiekegels - Gelijkmatige luchtstroom

{popis}Anti-turbulentiekegels worden gebruikt voor het egaliseren van de stroom, het aanpassen van hoge snelheden van de ventilator of aanpassingsstuk. De plaatsing ervan kan vibraties vermijden, doch, veroorzaakt wel een supplementair drukverlies.

 

 

 

4.2. Pockets  - Voorkomen van deflectie bij perforaties

{popis}

{popis}Stoffen pockets zijn ontwikkeld om deflectie van lucht die het kanaal verlaat te voorkomen. De oplossing is gebaseerd op de samenstelling van twee luchtstromen met vergelijkbare beweging. De luchtstroom door de pocket, de laatste opening in een rij perforaties, wordt onder een specifieke hoek gericht zodat deze de deflectie uitbalanceert.

Leaflet

 

 

 

 

4.3. Regelklep - Egaliseert de distributie van de statische druk

{popis}Een regelklep is een afgeknotte kegel van hoog doorlatend textiel, waarvan de kleinere diameter kan worden aangepast met behulp van een ingenaaide stropklem. Een regelklep heeft in het begin dezelfde diameter als het kanaal, en geen drukverlies wanneer volledig geopend. Bij dichtstroppen betekent dit uiteraard een maximaal, lokaal drukverlies. De instelling kan vrij eenvoudig gebeuren, op elk moment, via de ritssluiting.

 

 

4.4. Textielkanaal voor intensieve koeling - Koeling met groot temperatuurverschil

{popis}Voor een temperatuurverschil boven 6°K raden wij een horizontale luchtverdeling aan. Dit kan bereikt worden door een band van microperforaties in die richting. De luchtstroom moet dan een zekere snelheid bereiken, om niet voortijdig naar beneden om te buigen. Bij voldoende uitlaatsnelheid (statische druk) kan tot aan 1 kW aan koelvermogen over 1m textielkanaal verdeeld worden en daarbij luchtsnelheid onder de 0,2 ms in de diffusie zone behouden worden. De stroming is geïllustreerd in de afbeelding. Gelieve ons te contacteren voor een specifieke berekening.

 

4.5. Anti-deflector - Prevents the deflection of airflow (micro-perforation)

{popis}Een anti-deflector voorkomt de deflectie van de luchtstromen bij gaatjes waarvan de diameter groter is dan de dikte van de stof. De anti-deflector is een gaas die het textielkanaal aan de binnenkant bedekt. Onze berekingssoftware voor textielkanalen suggereert het gebruik van de anti-deflector elke keer er deflectie kan optreden.

 

 

 

 

5. Verbetering van het uitzicht

5.1. Opspanning via schroef in het profiel - Straktrekken van het textiel

{popis}

Het spansysteem in de rail helpt om eventuele kreuken uit de stof te verwijderen, die zijn veroorzaakt door het transport of de verpakking. De rekbaarheid van de stof laat toe dat het kanaal met minstens 0,5 % kan verlengd worden. Om die reden is het textielkanaal dan ook 0,5 % korter dan de opgegeven waarde in het ontwerp. De installatieprocedure is vastgelegd in de montageinstructies.

 

 

 

 

 

5.2. Opspanring in de bodem - Straktrekken van het volledige kanaal

{popis}

{popis}

5.3. Bogen - Behouden van vorm bij afwezigheid luchtstromen

{popis}

Worden gebruikt voor het verbeteren van de vorm van niet opgeblazen luchtkanalen. De uiteinden van de bogen zitten in zakken, die genaaid worden op de interne kanalenwand, ze zijn ook voorzien van een centrale klittenbandsluiting. Bogen kunnen gemakkelijk worden verwijderd voor onderhoud en zijn een goedkoper alternatief voor vormringen.

 

 

 

 

5.4. Tyres - Keeps the shape even without the air supply

{popis}Kunnen worden gemaakt van:
1. Platte aluminium profielen
2. Warmte resistent plastiek
3. Roestvrij staal

 

 

 

 

 

 

 

5.5. Bedrukking - Op het textielkanaal kan reclame gedrukt worden

{popis}Reclame of logo’s kunnen op de stof van het textielkanaal gedrukt worden.  Op dezelfde manier kan identificatie van de onderdelen worden toegevoegd aan de installatie om het onderhoud gemakkelijker te maken.


- OUR UNIQUE SOLUTIONS -

Meer