Veelgestelde vragen

1/ Hoe ziet een textielkanaal er uit wanneer de ventilator is uitgeschakeld ?

{popis}

2/ Kunnen textielkanalen gebruikt worden voor extractie ?

PŘÍHODA s.r.o. is het eerste bedrijf, wereldwijd, die terugnamekanalen in textiel introduceerde. Ze kunnen vervaardigd worden in een driehoekige – of vierkant vorm. Het principe is gebaseerd op een systeem dat voldoende spanning brengt, welke gecreëerd wordt via een speciaal opspansysteem. Deze constructie zorgt eveneens voor een makkelijke montage en demontage. Perforties worden toegepast voor de terugname van de lucht.

{popis}


3/ Wat is de levensduur van textielkanalen ?

Dit is zeker geen korte termijn oplossing. Textielkanalen, gemaakt van goede kwaliteit, kunnen minstens vijftien jaar, of langer meegaan. Lichte stoffen (ca. 100 g/m²), met maximale levensduur van een 50 tal wasbeurten, of de goedkopere polyethyleen folies (welke gevoeliger zijn aan scheuren), kennen een kortere duurzaamheid.

Verkoopsvoorwaarden

4/Wat is het drukverlies bij een textielkanaal ?

In een goed ontworpen textielkanaal, zonder gebruik van vormringen, is er bijna altijd een constante druk aanwezig. De perforaties zijn berekend op de gemiddelde waarde van de statische druk. Met andere woorden, het kanaal wordt ontworpen op basis van de externe statische druk van het toestel welk er op aangesloten wordt. Het gebruik van plenums of anti-turbulentiekegels zorgen voor een extra drukverlies, waar men zeker rekening moet mee houden. Drukverlies door wrijving is meestal minimaal gezien de dalende luchtsnelheid in het textielkanaal. De minimale gevraagde druk is 50 Pa, met lichte stoffen is dit 20 Pa.

5/ Wat te doen met textielkanalen wanneer ze verstoppen door vervuiling ?

Textielkanalen zelf met  microperforaties,  zullen normaal niet compleet verstoppen door vervuiling (wanneer voorfiltering EU3 is voorzien). Het onderhoud (in industriële wasmachine) is nodig voor hygiënische en esthetische redenen. Elk stuk wordt gescheiden door middel van een rits, bevat aan de binnenzijde steeds een waslabel met daarop de te volgen wasinstructies. Onze ervaring heeft aangetoond dat onze stoffen (eindeloze vezels) intern vrijwel schoon blijven, zelfs na jaren dienst.

Onderhoudsinstructies

6/ Kunnen textielkanalen beschimmeld raken ?

Schimmel kan op eender welk materiaal gevormd worden, indien de plaats vochtig of ongeventileerd is. Dit geldt ook voor anti-bacteriële stoffen. Dit komt omdat schimmel geen bacterie is. Wij raden dus aan nooit de kanalen op vochtige plaatsen te stockeren voor langere periode, zelfs ongeopend niet. Schimmels kunnen met geen enkel product worden verwijderd.

7/ Is het mogelijk vierkante kanalen te vervaardigen ?

PŘÍHODA s.r.o. heeft rechthoekige kanalen, welke opgehangen kunnen worden via een speciale constructie. Het principe wordt gebaseerd op een in de lengte – en hoogte aanspanbaar systeem. Het maakt een snelle montage en demontage mogelijk. Deze constructie kan rechstreeks tegen het plafond geplaatst worden of elders opgehangen worden in de ruimte.

8/ Heeft het textielkanaal eveneens een filterend aspect ?

Wanneer doorlatende stoffen worden gebruikt, zal de stof nog filterend fungeren voor de resterende doorgestroomde lucht. Indien de verontreiniging van de stof toeneemt, stijgt het drukverlies en zal de luchtstroom afnemen. Dit is de reden waarom textielkanalen ook dienen gewassen te worden. Wij beschouwen het gebruik van perforaties dan ook als de meest geschikte oplossing. Hoewel geperforeerde stoffen niet functioneren als filters, hebben zij geen invloed op enig drukverlies of aantal benodigde wasbeurten. Wij verdelen dus distributiesystemen (geen filteringsystemen).

9/ Waarom gebruikt PRIHODA geen PVC jets of sleuven ?

Het uitsluiten van deze mogelijkheden heeft een historische betekenis. Deze tools, die gebruikt werden om het regisseren van een bepaalde luchtstroom, vergrootten op termijn de bestaande openingen voor de jets. Wanneer wij de lasertechnologie introduceerden, welke toelaat zeer nauwkeurige openingen te maken met verzegelde marges, werden de jets en sleuven dus nutteloos. Correct ontworpen rijen van perforaties geven identiek hetzelfde doel, en zijn bovendien nog goedkoper en mooier. Dit is de reden waarom Prihoda s.r.o. ze niet meer gebruikt, terwijl toch dezelfde luchtverdeling wordt bekomen.

10/ Waarom maakt PRIHODA geen gebruik van meerdere doorlaatbare stoffen ?

We maken gebruik van een doorlaatbare stof die condensatie tegengaat bij temperaturen die onder het dauwpunt in de ruimte gaan. We hebben dus enkel een stof met 1 doorlaatbare waarde. Het is zeer laag en dient alleen om condensatie te voorkomen. Verdeling van lucht wordt exclusief gedaan door gebruik te maken van openingen (perforaties of microperforaties of een combinatie) en aanpasbare openingen (nozzles, pockets). Ons productengamma omvat ook niet-doorlaatbare stoffen, waarvan het gebruik soms onvermijdbaar is.

- OUR UNIQUE SOLUTIONS -

Meer